FENG SHUI PENTRU BUCĂTĂRII

Vreți să știți de ce este important felul în care este aranjată bucătăria din casa voastră și ce spun specialiștii Feng Shui despre amenajarea unei bucătării?

Trebuie să știti că în Feng Shui, bucătaria este considerată “sufletul casei”, este locul în care mâncarea este curățată, pregatită, gătită și păstrată.

Este de asemenea acea parte a casei care afectează și este influențată de energia femeii casei, adică de energia matriarhală.

Astfel, această zonă unește toate elementele ce îi aduna pe toți membrii familiei laolaltă – dragoste, unitate, răbdare și compasiune.

 

Iată ce ne spune specialistul nostru, Anca Dimancea, despre cum trebuie amenajată bucătăria.

 

ImageSfaturi generale pentru bucătarie:

 1. Bucătaria trebuie să fie suficient de luminată, aerisita și spațioas.
 2. Nu energizați bucătaria cu figurine sau remedii Feng Shui și nici cu oglinzi.
 3. Este preferabil ca dulapurile și accesoriile să nu aiba culoarea roșie; de asemenea este recomandat ca podeaua să nu fie în nuanțe de roșu.
 4. Bucătaria nu trebuie amplasată în mijlocul casei; cea mai bună poziție este în spatele casei (mai ales dacă există acolo o ușă secundară a casei care, spre exemplu, să se deschidă spre curte), iar aceasta poziție este mult mai benefică decât dacă bucătaria ar fi apropiată de ușa principală, din față a casei (de ce nu or ști asta și proiectanții de case din România!?)

 

Aragazul, chiuveta și frigiderul

Nu uitați două elemente importante în bucătărie: aragazul și cuptorul sunt considerate elemente de FOC, iar chiuveta și frigiderul sunt considerate elemente de APĂ.

 1. Nu plasați aragazul imediat lângă chiuvetă sau frigider, și nici față în față cu acestea. Există o incompatibilitate între FOC și APA și se pot petrece accidente. Aragazul trebuie să se afle la cel puțin jumătate de metru depărtare față de chiuvetă.
 2. Deschiderea (ușa) cuptorului ar trebui să fie indreptată către una din direcțiile favorabile ale bărbatului casei (vezi numerele KUA, în funcție de data de naștere). Acest detaliu va “energiza” pozitiv pentru familie toată mâncarea gătită pe aragaz și în cuptor.
 3. Aragazul și cuptorul nu trebuie sub nici o formă să se afle în sectorul de nord-vest al sufrageriei și casei. Aceasta pozitie nocivă este denumită “Foc la poarta împăratului” și adduce ghinion patriarhului casei. Ghinionul se manifestă prin pierderea posibilă a slujbei și a banilor. Nord-vestul este direcția bărbatului casei, a tatălui și, de asemenea este locul prin care energia cosmică pătrunde în casă.
 4. Aragazul ar trebui să nu fie orientat către ușa de la intrare în casa și nici către ușa vreunui dormitor.
 5. Aragazul și cuptorul să nu se afle sub vreo grindă.
 6. Aragazul și cuptorul nu ar trebui să se afle amplasate direct sub o toaletă de la etaj.
 7. Acestea de asemenea nu ar trebui orientate spre ușa vreunei toalete.
 8. Pentru cine are mașină de făcut paine, este bine ca acest aparat să nu fie orientat către ușa principalaă de intrare în casă, deoarece aceasta ar simboliza plecarea prosperității pe ușa de la intrare.

Image 

Bucătăria este camera folosită pentru a lichida ginionul casei, cauzat de stele zburătoare specifice sau direcții personalizate ale ghinionului locatarilor. Dacă, de exemplu, bucătăria dumneavoastră este localizată într-o direcție nefavorabilă stăpânului sau stăpânei casei, aveți noroc, aceasta este de bun augur!

 

Doar pentru acest an (anul Dragonului de Apă, care se va sfârși pe 9 februarie 2013), vă rugăm să urmați aceste sfaturi practice: în cazul în care bucătăria dvs. este amplasată fie în sudul, fie în sud-estul casei/apartamentului, nu o renovați deloc în acest an. Dacă o veți renova, acest gest va atrage după sine ghinion în casă pentru restul anului (Dragonul de Apă). Nu merită riscul și, cu siguranță vă veți putea renova bucătăria la anul, după data de 10 februarie 2013.

 

Anca Dimancea, Ph.D

Maestru Expert Feng Shui

Atestata international de catre Scoala Lillian Too si World of Feng Shui. Atestata de OPMCA Romania.

Reclame

2 răspunsuri la „FENG SHUI PENTRU BUCĂTĂRII

 1. FF interesant trebuie sa ne apucam de a studia toate aceste aspecte pentru a vedea ce fel de bucatarie avem! se poate si o consultanta maiales cind avem de organizat o noua bucatarie si nu numai?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s